Sammanfattning av Maraton-SM

Ja nu har vi som arrangörer landat efter SM, vi är mycket nöjda med vårt arrangemang och har fått idel lovord för det av många. Vinden som tyvärr ställde till det var ju svårt att styra över. Vi fick lägga om banor, ta hjälp av fler säkerhetsbåtar, ta med paddlare som säkerhet med mera, men vi genomförde ett riktigt bra SM. Det jag också kommer minnas med mycket glädje är lördagen med Short Track Marathon, en dag vi tävlade till minne av Peter Jonsson, vår kära medlem och vän som gick bort i maj efter en tuff kamp mot cancer.

Vi startade på fredagseftermiddagen med K2 loppen och direkt visade det sig att vi hade ett guld inom räckhåll, Cissi och Michaela tog direkt täten och ökade ut den i lyften och efter 14 km så hade vi Svenska mästare i D22 från Eskimå.

Ungdomarna:
Äntligen gick startskottet…våra ungdomar har förberett sig och tränat flitigt inför denna tävlingshelg på hemmaplan. H14 grabbarna hade ett tufft race i vågor och vind, här visade Albert och Erik S på stor fighteranda och gjorde fina lyft och tar i den tuffa konkurrensen brons i H14 7 km. Ludvig och Erik D tog 4:e platsen i samma distans.

Lördagen började vi med SUP i SSRS serien ett kul inslag på SM som visar på bredden inom Svensk kanot, vi la in deras lopp i vårt program och det fungerade kanot! Vi hade ett tufft program med starter varje minut i vissa heat/klasser. Återigen visade Michaela att hon är tillbaka i fin form, i starten på 4800 meters loppet tar Cissi täten följt av Michaela, sen tar Michaela över och krossar alt motstånd, vid målgången är det mycket känslor och vilken känsla att vinna loppet som Eskimå lagt in i SM programmet för att hedra Peter och så vinner hon ”pappas lopp”, stort! Cissi avslutar sin paddelepok med att bli 5:a.

Ungdomarna körde även idag riktigt bra:
K1 H14 där Erik DO tog sig till A-final och där blev 4:a
Albert, Erik S och Alexander tog sig till C-final och där blev Albert 1:a, Erik S 2.a och Alexander 3:a.

I K1 H12 placera sig Rasmus som 1:a i P05 och Jakob som 3:a i P04. I K1 D12 placera sig Ida som 1:a i D05.

Dagen slutade med Mix Nelo Cup där det var 19 startande K2:or och endast 12 ekipage lyckades ta sig till mål men hälften av dessa var Eskimåare.

2: Michaela/ Jacob H 4:a Cissi/Hampus
5:a Carolina/Albert 6:a Josefin/Philip

7:a Emma/Andreas 12:a Johanna/Erik S

Söndagen är det dags för K1 loppen, vi får lägga om banorna för H/D 12 och 14 så de får det betydligt lugnare. Vinden och vågorna håller tyvärr i och vi startar dagen med Masters. Michaela visar återigen att hon är på gång, hon viner K1 21 km överlägset och blir Svensk Mästarinna.

Hampus sliter i H18 och jobbar otroligt bra i lyften och vågorna, han ligger i gruppen bakom 1-2:an och kniper ett SM brons på 21 km.

Ungdomarna:

I K1 H14 och H12 så blev lyftet flyttat till den mindre stranden på Långö där det blev ngt trång och alla Eskimå killarna i H14 lyfte nästan samtidigt vid 1:a lyftet.
Placeringarna för KK Eskimå i H14

Erik S 9:a, Erik DO 10:a, Albert 11:a, Ludwig 13:e och Alexander 17:e Placeringarna för KK Eskimå i H/D12
Ida 3:a f05
Rasmus 1:a p05

Jakob 3:A-p04

Ett stort tack till alla funktionärer, aktiva och deltagare på vårt SM! Ett stort tack till alla våra samarbetspartners!
Bra jobbat alla Eskimåare!

Vi kommer skänka delar av anmälningsavgiften för lördagens lopp, våra samarbetspartner har skänkt och MAXI ICA Stormarknad skänker 50 kr/startande, så totalt skänker vi 14 000 kr till Cancerfonden.

Eskimå får ett stipendiat från Lions Karlskrona på 25 000 kr för ledarutveckling och integrationspaddling.

Michaela Jonsson Lindblad och Cecilia Velin får utmärkelsen Stora kanotister, detta får man efter nationella och internationella pallplatser inom kanot!

TACK!

/Anders Velin Ordförande och Tävlingsledare03 04 05 06 07 08

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.