SM måndag i Hofors

Första dagen på SM i Hofors är nu avklarad och Eskimå har gjort en bra start på detta mästerskap. Vi tog idag 3 medaljer och flera andra finalplatser.

Det var Michaela Jonsson Lindblad och Kim Döse som stod för medaljerna idag. På D21 500m blev det en silvermedalj till Michaela och brons till Kim i samma lopp kom Cecilia Velin 7:a. 20 minuter senare körde Kim och Michaela K2 500m tillsammans i klassen D22 och där fick de vara med i fighten om medaljerna och det blev tillslut ett silver. I samma lopp körde även Emma Möller och Cecilia Velin som slutade på en sjunde plats.

Våra ungdomstjejer, Iris Olovsson och Sandra Bergqvist som kör svenska mästerskapen för första gången gjorde det på ett riktigt bra sätt. De körde tillsammans K2 i klassen D16 (Iris tillhör egentligen bara D14) och lyckades ta sig till final. I finalen blev de tyvärr diskade för de råkade komma in på fel bana men hade egentligen kommit sjua. Iris körde även K1 500m i D14 och kom 9:a i finalen.

På herrarnas sida var det Pär som briljerade och gick till A-final på 500m efter en riktigt tuff semifinal. Väl i finalen så gjorde han riktigt bra ifrån sig och kom 9:a i denna tuffa final.

Christian Velin överraskade stort med en A-final plats på K1 500m i H21. Han körde ett riktigt bra försöksheat och gick i mål som tvåa med andra bästa tid av alla men i finalen var det tuffare. Där slutade Christian som 7:a.

Herrseniorerna körde tillsammans K4 500m och Eskimå ställde upp med Joel Bolin, Pär Holst, Jacob Holst och Christian Velin. De var en jämn och spännande final som vanns av Vaxholm och Eskimå slutade på sjätte plats.