SUC finalen i Lidköping

Rapport från SUC finalen i Lidköping.

Sex glada ungdomar från Eskimå lämnade ett regnigt Karlskrona på fredagseftermiddagen för att åka på SUC finalen i Lidköping.

Efter att på tävlingsplatsen i regn parkerat släp och satt upp tält så var det sängdax för  alla ungdomar, de sov sött i sina sängar vid 22 tiden då det var uppstigning kl 06:00 för frukost och lördagens tävlingar.

Ca 220 deltagare från Sverige Danmark o även Norge hade samlats för lördagsmorgonens tävlingar Tävlingarna började med inledande tidskval gick alla kanotister vidare och mötte allt jämnare motstånd ju längre tävlingen gick. Slutligen återstod en härlig blandning av tjejer och killar i olika åldrar som gjorde upp på distansen (K1 200 m) i finalpasset som alltså utgjordes av 24 finaler.

Det blev sammanlagt minst 4 lopp för samtliga deltagare under dagen.

Resultaten från de sammanlagt 24 olika finalerna är följande:

Ida Djurström-Oderbrink kom 2:a i sin final

Alexander Nilsson kom 2:a i sin final och i samma final kom Jakob Djurström-Oderbrink 9:a

P02 Alexander Nilsson 18:e

Mycket bra kämpat av alla under dagen i hällande regn o man ser att ju mer lopp man kör under dagen ju snabbare kör ungdomarna.

Dagen avslutades med tre kvallopp i NELO Mix cup där Ludvig o Ida kom in på en 11:e plats i sitt heat.

Lite bilder från dagen:

Svårt att hålla balansen, det gäller att styra med tungan!!!

Koll på mållinjen!

Kompissnack med Lödde innan loppet!!

Nelo Mix cup i en Nelo!!!!

Söndagen bjöd på en solig förmiddag efter en natt med hällande regn .

Förmiddagen började med LKF:s special K2 lopp. Först ut var Erik och Alexander med att köra försök i K2 max 36 år där de tig sig lätt vidare till final från ett av tre försöksheat.

Näst på tur var Ludvig och Ida i finalen på K2 Mix max 28år där de tog en 4:e plats

Nästa final var K2 syskon där Erik och Jakob tog en 2 plats strax efter segrande Lidköping

Förmiddagen slutade med final K2 Max 36 år där de körde in på en 6:e plats i finalen

Söndagseftermiddagen var ägnad åt långlopp på 1800m resp. 2800m.

Först ut var Jakob i P04 på 1800 m där han körde in på en 8:e plats av 24 deltagare.

Sedan var det Idas tur i F05 att köra 1800m där hon kom in på en 11:e plats.

Sist ut för dagen var getingboet P02 på 2800m med Erik, Ludvig och Alexander

Grabbarna hängde med bra i getingboet  med alla P02 killarna o Erik DO slutade 10:a Ludvig 13:e o Alexander slutade på 16:e plats.