SUC/JUC-final i Lidköping

Lördag:

En ny tävlingsform hade utvecklats inför helgens tävlingar där man körde tidskval o grupp/semifinaler o slutligen finaler där flickor/pojkar gamla o unga tävlade emot varandra. En kul o uppskattad tävlingsform av samtliga deltagare. Dagen började med tidskval för samtliga tävlande där de därefter indelades i olika kvalgrupper. Vann man en kvalgrupp så fick man prova på att köra i en högre kvalgrupp. Hela denna tävlingsformen innebar att Eskimås paddlare fick köra minst fyra 200m lopp i olika konstellationer. När dagens alla 200m finaler var körda så  gjordes en ny resultatlista baserad på ålder o här kommer resultaten:

• I P 05 så knep Rasmus Oderbrink en 2:a plats av 16 deltagande kanotister

Tävlingarna på lördagen avslutades med 2 Heat i K2 NELO mix cup där det var 60 deltagande K2:or. Eskimås deltagande K2:or slutade på 21 respektive 18e i respektive heat. Kvällen avslutades vid stugorna med tacos som uppladning inför söndagens tävlingar

image1

Söndag:

Dagen började med Lidköpings kanotförenings special lopp i K2 med olika sammansatta besättningar. Först ut att köra var Erik Oderbrink/Albert Nordström i försöksheat på K2 Max 28år (200m) där de tog sig lätt vidare till final bland 3 försöksheat.

Morgonen fortsatte med K2 200m lopp för Ungdom/Förälder där Jacob Djurström Oderbrink/A-C Djurström och Alexander Nilsson/Clas Nilsson deltog, tyvärr så lyckades de inte ta sig till final då motståndet var hårt med gamla rutinerade kanotister tillsammans med sina barn.

Så var det dags för förmiddagens första finalpass med K2 Mix max 12år 200m där Ida Oderbrink/Rasmus Oderbrink körde in på en fin 3:e plats.
Nästa final var K2 Ungdom/Ledare (200m) med Ludwig Westerberg/Philip Landenstad i kanoten, VILKET RACE DET BLEV, Ludvig och Philip vann loppet med 2 kanotlängder före Nyköping och Stockholms PK.

Sist ut på förmiddagen i K2 loppen var Erik Oderbrink/Albert Nordström i K2 Max 28år (200m) där de tog en 5:e plats i finalen.

Efter en stärkande lunch så var det dags att ta sig an långloppen.
Först ut på vattnet var Jakob Oderbrink i P04 1800m där han körde in på en 4:e plats av 14 deltagare.

Sedan var det dags för P05 och F 05 att ge sig ut på ett för stunden blåsigt Lidan och köra 1800m, Rasmus slutade 5:a och Ida körde in på en 8:e plats av 21 startande F05 tjejer.

Så var det dags för de fem P02 killarna att ge sig ut på vattnet i långloppet på 2800m med 22 startande kanoter. Albert Nordström slutade på en 11:e plats, sedan fick vi se en rafflande slutstrid mellan Erik o Erik där Erik Sander slutade på en 13:e plats tätt följd av Erik Oderbrink på en 14:e plats. Ludvig Westerberg slutade på en 16:e plats och Alexander Nilsson på en 19:e plats.

Näst sist ut för dagen var Philip Landenstad i H21 2800m där Philip körde in på en 2:a plats.

Sist ut på Lidans vatten var Carolina Santesson som körde in på en 7:e plats i D18.

Innan hemresa och packning av kanoter så avslutades helgen i Lidköping med hembakad Äppelkaka och vaniljsås.