Eskimåbloggen

SUC/JUC-final i Lidköping

Lördag:

En ny tävlingsform hade utvecklats inför helgens tävlingar där man körde tidskval o grupp/semifinaler o slutligen finaler där flickor/pojkar gamla o unga tävlade emot varandra. En kul o uppskattad tävlingsform av samtliga deltagare. Dagen började med tidskval för samtliga tävlande där de därefter indelades i olika kvalgrupper. Vann man en kvalgrupp så fick man prova på att köra i en högre kvalgrupp. Hela denna tävlingsformen innebar att Eskimås paddlare fick köra minst fyra 200m lopp i olika konstellationer. När dagens alla 200m finaler var körda så  gjordes en ny resultatlista baserad på ålder o här kommer resultaten:

 • H21 Philip Landenstad 1:a
 • D18 Carolina Santesson 9:a
 • I P02 deltog 22 kanotister
 • P02 Ludvig Westerberg 8:a
 • P02 Erik Sander 11:a
 • P02 Albert Nordström 13:e
 • P02 Erik oderbrink 16:e
 • P02 Alexander Nilsson 19:e
 • I P04 knep Jakob oderbrink en 4:e plats av 15 deltagande kanotister
 • I F05 tog även Ida oderbrink en 4:e plats av 21 deltagande kanotister
 • I P 05 så knep Rasmus Oderbrink en 2:a plats av 16 deltagande kanotister

Tävlingarna på lördagen avslutades med 2 Heat i K2 NELO mix cup där det var 60 deltagande K2:or. Eskimås deltagande K2:or slutade på 21 respektive 18e i respektive heat. Kvällen avslutades vid stugorna med tacos som uppladning inför söndagens tävlingar

image1

Söndag:

Dagen började med Lidköpings kanotförenings special lopp i K2 med olika sammansatta besättningar. Först ut att köra var Erik Oderbrink/Albert Nordström i försöksheat på K2 Max 28år (200m) där de tog sig lätt vidare till final bland 3 försöksheat.

Morgonen fortsatte med K2 200m lopp för Ungdom/Förälder där Jacob Djurström Oderbrink/A-C Djurström och Alexander Nilsson/Clas Nilsson deltog, tyvärr så lyckades de inte ta sig till final då motståndet var hårt med gamla rutinerade kanotister tillsammans med sina barn.

Så var det dags för förmiddagens första finalpass med K2 Mix max 12år 200m där Ida Oderbrink/Rasmus Oderbrink körde in på en fin 3:e plats.
Nästa final var K2 Ungdom/Ledare (200m) med Ludwig Westerberg/Philip Landenstad i kanoten, VILKET RACE DET BLEV, Ludvig och Philip vann loppet med 2 kanotlängder före Nyköping och Stockholms PK.

Sist ut på förmiddagen i K2 loppen var Erik Oderbrink/Albert Nordström i K2 Max 28år (200m) där de tog en 5:e plats i finalen.

Efter en stärkande lunch så var det dags att ta sig an långloppen.
Först ut på vattnet var Jakob Oderbrink i P04 1800m där han körde in på en 4:e plats av 14 deltagare.

Sedan var det dags för P05 och F 05 att ge sig ut på ett för stunden blåsigt Lidan och köra 1800m, Rasmus slutade 5:a och Ida körde in på en 8:e plats av 21 startande F05 tjejer.

Så var det dags för de fem P02 killarna att ge sig ut på vattnet i långloppet på 2800m med 22 startande kanoter. Albert Nordström slutade på en 11:e plats, sedan fick vi se en rafflande slutstrid mellan Erik o Erik där Erik Sander slutade på en 13:e plats tätt följd av Erik Oderbrink på en 14:e plats. Ludvig Westerberg slutade på en 16:e plats och Alexander Nilsson på en 19:e plats.

Näst sist ut för dagen var Philip Landenstad i H21 2800m där Philip körde in på en 2:a plats.

Sist ut på Lidans vatten var Carolina Santesson som körde in på en 7:e plats i D18.

Innan hemresa och packning av kanoter så avslutades helgen i Lidköping med hembakad Äppelkaka och vaniljsås.

Slutsummering av helgen är:
– Enorm gemenskap bland ungdomarna.
– Kul och annorlunda form av 200 m lopp
– Annorlunda och roliga K2 lopp
– Gott med hembakad Äppelkaka och vaniljsås.
– Kul att “Åka K2 kanot med Philip”
– KK Eskimå plockade som vanligt medaljer

Nu är det dags att ladda om för DM i helgen i Örkelljunga.

Peter Oderbrink/ Claes Nilsson/ Anki Djurström

Sammanfattning av Maraton-SM

Ja nu har vi som arrangörer landat efter SM, vi är mycket nöjda med vårt arrangemang och har fått idel lovord för det av många. Vinden som tyvärr ställde till det var ju svårt att styra över. Vi fick lägga om banor, ta hjälp av fler säkerhetsbåtar, ta med paddlare som säkerhet med mera, men vi genomförde ett riktigt bra SM. Det jag också kommer minnas med mycket glädje är lördagen med Short Track Marathon, en dag vi tävlade till minne av Peter Jonsson, vår kära medlem och vän som gick bort i maj efter en tuff kamp mot cancer.

Vi startade på fredagseftermiddagen med K2 loppen och direkt visade det sig att vi hade ett guld inom räckhåll, Cissi och Michaela tog direkt täten och ökade ut den i lyften och efter 14 km så hade vi Svenska mästare i D22 från Eskimå.

Ungdomarna:
Äntligen gick startskottet…våra ungdomar har förberett sig och tränat flitigt inför denna tävlingshelg på hemmaplan. H14 grabbarna hade ett tufft race i vågor och vind, här visade Albert och Erik S på stor fighteranda och gjorde fina lyft och tar i den tuffa konkurrensen brons i H14 7 km. Ludvig och Erik D tog 4:e platsen i samma distans.

Lördagen började vi med SUP i SSRS serien ett kul inslag på SM som visar på bredden inom Svensk kanot, vi la in deras lopp i vårt program och det fungerade kanot! Vi hade ett tufft program med starter varje minut i vissa heat/klasser. Återigen visade Michaela att hon är tillbaka i fin form, i starten på 4800 meters loppet tar Cissi täten följt av Michaela, sen tar Michaela över och krossar alt motstånd, vid målgången är det mycket känslor och vilken känsla att vinna loppet som Eskimå lagt in i SM programmet för att hedra Peter och så vinner hon ”pappas lopp”, stort! Cissi avslutar sin paddelepok med att bli 5:a.

Ungdomarna körde även idag riktigt bra:
K1 H14 där Erik DO tog sig till A-final och där blev 4:a
Albert, Erik S och Alexander tog sig till C-final och där blev Albert 1:a, Erik S 2.a och Alexander 3:a.

I K1 H12 placera sig Rasmus som 1:a i P05 och Jakob som 3:a i P04. I K1 D12 placera sig Ida som 1:a i D05.

Dagen slutade med Mix Nelo Cup där det var 19 startande K2:or och endast 12 ekipage lyckades ta sig till mål men hälften av dessa var Eskimåare.

2: Michaela/ Jacob H 4:a Cissi/Hampus
5:a Carolina/Albert 6:a Josefin/Philip

7:a Emma/Andreas 12:a Johanna/Erik S

Söndagen är det dags för K1 loppen, vi får lägga om banorna för H/D 12 och 14 så de får det betydligt lugnare. Vinden och vågorna håller tyvärr i och vi startar dagen med Masters. Michaela visar återigen att hon är på gång, hon viner K1 21 km överlägset och blir Svensk Mästarinna.

Hampus sliter i H18 och jobbar otroligt bra i lyften och vågorna, han ligger i gruppen bakom 1-2:an och kniper ett SM brons på 21 km.

Ungdomarna:

I K1 H14 och H12 så blev lyftet flyttat till den mindre stranden på Långö där det blev ngt trång och alla Eskimå killarna i H14 lyfte nästan samtidigt vid 1:a lyftet.
Placeringarna för KK Eskimå i H14

Erik S 9:a, Erik DO 10:a, Albert 11:a, Ludwig 13:e och Alexander 17:e Placeringarna för KK Eskimå i H/D12
Ida 3:a f05
Rasmus 1:a p05

Jakob 3:A-p04

Ett stort tack till alla funktionärer, aktiva och deltagare på vårt SM! Ett stort tack till alla våra samarbetspartners!
Bra jobbat alla Eskimåare!

Vi kommer skänka delar av anmälningsavgiften för lördagens lopp, våra samarbetspartner har skänkt och MAXI ICA Stormarknad skänker 50 kr/startande, så totalt skänker vi 14 000 kr till Cancerfonden.

Eskimå får ett stipendiat från Lions Karlskrona på 25 000 kr för ledarutveckling och integrationspaddling.

Michaela Jonsson Lindblad och Cecilia Velin får utmärkelsen Stora kanotister, detta får man efter nationella och internationella pallplatser inom kanot!

TACK!

/Anders Velin Ordförande och Tävlingsledare03 04 05 06 07 08

Sprint-SM – dag 6

Hej allihopa dags för den sista sammanfattningen för den här gången.
Sista dagen i Hofors var den första där det faktiskt fanns lite moln på himmeln. Från dessa släpptes det faktiskt några droppar regn och det kom ett par åskknallar på tidig eftermiddag.
Tävlingsmässigt var det drakbåtsgänget som startade dagen med försök på 200 m ett försöksheat som man tog hem trots att men blev påkörd av båten på innerbanan ganska direkt efter starten. Finalen genomfördes med fyra båtar och det var knallhård in på mållinjen. Efter målfoto granskning visade det sig skilja 2 hundradelar till Örnsbergs farvör och Eskimåbåten fick Silver.
Våra H14 herrar körde försök K2 200m och båda besättningarna kvalade vidare från sina heat till final. Väl i final blev det en femteplats för Erik Sander och Ludvig Westerberg och en niondeplats för Erik Oderbrink och Alexander Nilsson.
Eftermiddagen bjöd sedan på stafett 4x200m i H14, vilket var sista grenen för våra killar.
Luleå stod för motståndet och de tog även ledningen i början på loppet. Eskmå killarna gav dock inte upp utan tog i kapp och gick förbi och kunde slutligen vinna ganska komfortabelt. Mycket glada och nöjda killar som fick åka förbi blomstercermonibryggan och hämta varsin ros.
Sedan blev det en lång väntan på prisutdelning, vilken delvis utnyttjades till att packa all utrustning och samla in de sista prylarna som skulle med ner till Marathon SM.
Sammanfattar vi helan veckan så kan Eskimå räkna in 1 guld, 4 silver och 1 brons, och en massa anda fina prestationer från det här mästerskapet.
MVH
Clas o gänget.
20160724_131641 20160724_103641 20160724_090937

Sprint-SM – dag 5

Hej allihop, det mesta är nog redan skickat i dagens tidigare mail,
men jag tar det ändå från början.
Hofors är hett, hett, hett den lilla bris som ibland fläktar till är ytterst välkommen.
H14 inledde dagen med K4 2500 m, i likhet med tidigare fanns det inget att göra åt Stockholms paddlarklubb. de stack till ledning direkt från start och utökade sedan denna under hela loppet. Eskimås  båt körde sitt eget race och var aldrig hotade av Luleå på tredje plats. Veckans tredje silvermedalj bärgades därmed. Efter detta var det färdig tävlat för killarna i H14. De stannade och tittade på Drakbåtsgängets försöks heat innan det bar av till Lugnets friluftsbad.
Drakbåtsgänget gjorde ett bra försöks heat och tog sig vidare med bästa tid.
Väl i finalen blev det hårdare och man fick se sig slagna av Örnsberg och efter målfotogranskning även av Tibro. Det var stor besvikelse efter det loppet, men det gav trots allt en bronsmedalj och revanschlusten inför morgondagens 200m race är enorm.
Imorgon avslutas SSM och på sista dagen väntar Drakbåt 200m, K2 200m samt stafett för våra H14.
MVH
Clas och gänget
WP_20160723_15_43_21_Pro WP_20160723_11_13_09_Pro WP_20160723_09_33_54_Pro WP_20160723_09_25_58_Pro

Sprint-SM – dag 4

Hej
Då var även dag 4 lagd till handlingarna av sprint SM i Hofors.
 Vädret har som tidigare varit med oss med utmärkta förhållanden.
Mellan tävlingspassen har det varit jakt på skugga som har gällt.
Dag inleddes med försök på K2 500 m för våra H14 herrar. Bäst i försöken lyckades Ludvig Westerberg och Erik Sander som tog sig till final. I finalen blev det slutligen en sjunde plats.
Därefter följde långlopp 2500m för H14, det var ett snabbt lopp med lite små incidenter där våra grabbar till slut gled in på platserna sju  och åtta.
Efter H14 var det dags för Hampus Svensson i långlopp över 5000m, tyvärr kände sig inte Hampus riktigt kry och fick bryta efter halva loppet.
Efter detta var det dags för lite välbehövlig relax, vilket innebar strand häng med bad och lite fika (känns som vi skulle behöva sponsring från Ekströms med tanke på all blåbär och nyponsoppa som konsumeras)
Åter på tävlingsområdet var det dags för 75m CUP. Rolig tävlingsform där det är går undan värre. Erik Oderbrink och Erik Sander startade i samma heat och gick i mål samtidigt, båda vidare till kvartsfinalen. Även Ludvig Westerberg lyckades krångla sig vidare till kvarten efter ett händelserikt rallycross heat. I kvarten tog det tyvärr slut för alla även om det knallhårt i något av heaten.
Bifogar lite bilder i vanlig ordning.
MVH
Clas
20160722_135148 20160722_091235 20160722_090935