6 SILVER – 2 GULD – 1 BRONS

SM dag 6 – Lördag

Sjätte och avslutande dagen på SM i kanot i Nyköping med lite sol, äntligen.

D22 K4:a 200 meter med Michaela Lindblad, Cissi Velin, Ilona Jonsson Lindblad och Anna Jonsson körde vad de kunde och blev 4:a.

D22 4 x 200 meter med Michaela Lindblad, Cissi Velin, Ilona Jonsson Lindblad och Anna Jonsson körde vad de kunde och blev 4:a.

200 meter är inte våra tjejers favoritdistans, vilket visade sig här.

D22 K2:a 5000 meter med Michaela Lindblad och Ilona Jonsson Lindblad samt Cissi Velin, och Anna Jonsson här stod vårt hopp till Michaela och Ilona och man körde på och försökte trötta ut Lödde som var vinnare ifjol. In mot mål blev det en hård spurtstrid där våra tjejer fick ge sig och gick i mål som silvermedaljörer.

Drakbåt 10 manna mix 500 meter, där vi var 6 startande klubbar och via ett försiktigt försök tog sig Eskimå komfortabelt till final. I finalen mot Örnsberg och Tibro var det jämnt ända in mot mål och alla tre båtarna låg jämsides in mot mål. Det skiljde bara hundradelar mellan alla tre lagen och vinnare blev Örnsberg och Eskimå knep silvret.

drakrna

H14 K2 200 meter där Erik Oderbrink och Erik Sander körde sitt bästa race och blev 6:a, mycket imponerande SM premiär av killarna.

En kanotdag för Eskimå med 2 silver!

9 medaljer totalt på SM!!!

SM dag 5 – Fredag

Femte dagen på SM i kanot i Nyköping med både regn och blåst.

H21 500 meter för Philip Landenstad och i tuff konkurrens gick Philip till B-final.

D22 K4:a 1000 meter med Michaela Lindblad, Cissi Velin, Ilona Jonsson Lindblad och Anna Jonsson körde jämnt med Lidköping och Vaxholm och in mot mål närmade man sig Lidköping och kom i mål som silverdamer, klart före 3:an Vaxholm.

D22 K4:a 5000 meter med Michaela Lindblad, Cissi Velin, Ilona Jonsson Lindblad och Anna Jonsson en hård strid precis som förra året mot Vaxholm, K4:orna turades om at dra inledningsvis, men efter två varv höjde Eskimå farten och malde ner Vaxholm. Man tar SM guld!

DSC00187

Drakbåt 10 manna mix 200 meter, där vi var 5 startande klubbar och via ett försiktigt försök tog sig Eskimå komfortabelt till final. I finalen mot Örnsberg var det jämnt första 150 metrarna sedan tog Eskimå över och gick i mål som vinnare.

I guldbåten satt:
Cissi Velin, Michaela Lindblad, Anna Jonsson, Ida Nord, Josefine Jönsson, Ib Rundqvist, Rasmus Gramer, Christoffer Carlsson, Hampus Svensson, Philip Landenstad, Christian Velin, Erik Sander, Sebastian Ekfält och Carl Wassen

En kanotdag för Eskimå med 2 guld och ett silver!

7 medaljer……………………………………………..

I morgon avslutas SM med K4:a lopp för seniordamer och Drakbåt.

SM dag 4 – Torsdag

Fjärde dagen på SM i kanot i Nyköping och varken regn eller blåst……………………………

H22 5000 meter för Philip Landenstad och i tuff konkurrens gjorde Philip ett riktigt bra lopp. En bra start och försökte hänga med så långt som möjligt, men orken tröt på slutet.

D22 5000 meter. Michaela Lindblad och resten av seniordamerna gick ut stenhårt och snabbt var man 5 i första klungan. Efter ca halva loppet gick Michaela upp och ökade farten och genast fick två tjejer släppa. Michaela drog nu stenhårt för at göra de två andra sprintspecialisterna möra. In mot mål de sista 500 metrarna var det en batalj som växlade länge och det såg ut som att Michaela skulle få stryk av bägge tjejerna, men hon ville annat och kom tillbaka och var i mål 2:a endast slagen av Linnea Stensils, Vaxholm med 3 tiondels sekund. Verkligen ett bra lopp av Michaela. Silver till Michaela på K1 5000 meter!

DSC00145

H18 5000 meter. Hampus Svensson gjorde ett bra lopp och kom iväg bra i starten och gjorde sitt bästa lopp på SM. Han slet och körde på och blev 13:e kille i mål.

Övriga distanser:
H14 killarna körde K2 först Erik Sander och Alexander Nilsson på 500 meter där de gjorde ett bra lopp men tog sig ej till final, men nya lopp väntar. Sen körde Erik Oderbrink och Alexander Nilsson 2500 meter och kämpade och slet och blev 9:a, spurtstrid in mot mål och bra kämpaglöd visade man.

D22 K4:a 500 meter Cissi Velin, Michaela Lindblad, Ilona Lindblad och Anna Jonsson körde 500 meter i seniorklassen och som man körde. Efter en trög start, där man kom lite efter körde man på och var grymma in mot mål, man låg länge på bronsplats, men man höll jämn bra fart och körde in som silvermedaljörer endast slagna av Lidköping. Riktigt bra körning av tjejerna.

I morgon fortsätter seniorernas K4 lopp där vi har mycket goda medaljchanser. Kanske kan första guldet komma?!

DSC00174

SM dag 3 – Onsdag

Tredje dagen på SM i kanot i Nyköping och åter massor av regn.

200 meter:
H22 meter för Philip Landenstad och i tuff konkurrens gjorde Philip ett riktigt bra lopp, med häng på de som gick till mellanheat.

Michaela Lindblad blev 4:a sitt försöksheat och kör B-finalen. I B-finalen gör Michaela ett mycket bra lopp vinner säkert loppet.

Hampus Svensson i H18 gjorde ett bra lopp och kom 4:a och i mellanheatet körde han åter bra och är klar för B-final, där kör han ett bra lopp och efter en liten seg start 7:a.

H14 killarna Erik Oderbrink , Erik Sander och Alexander Nilsson gjorde bra lopp på 200 meter, Erik Oderbrink gick vidare till mellanheat där han knep en B-final plats, i denna gjorde Erik vad han kan och blev 9:a.

Cissi Velin och Michaela Lindblad körde K2 200 meter i seniorklassen och tog sig via en 4:e i försöken till final, där körde tjejerna riktigt bra och blev överraskande 7:a.

I morgon kör seniorerna K4 lopp där vi har medaljchanser.

SM dag 2 – Tisdag

Andra dagen på SM i kanot i Nyköping och lite mer sol men mycket blåst.

1000 meter: H22 meter för Philip Landenstad och i tuff konkurrens gjorde Philip vad han kunde.

Michaela Lindblad van sitt försöksheat överlägset och kör finalen. I finalen gör Michaela ett mycket bra lopp och tampas om medaljerna, i mål är hon 3:a. Bronsmedaljen är Eskimås första i detta SM. Hampus Svensson i H18 gjorde ett bra lopp i motvinden och kom 5:a och klar för B-final, där han blev 5:a.

H14 killarna Erik Oderbrink , Erik Sander och Alexander Nilsson gjorde premiär på 2500 meter och den hårda vinden gjorde att fick senarelägga deras lopp till sista loppet för dagen och det var bra för då hade vinden mojnat ut betydligt. Grabbarna gjorde sitt bästa och resultat hann inte komma innan jag var tvungen att lämna tävlingsplatsen. Men nu är detta klart och man går in mot kortlopp och K2 kommande dagar.

Cissi Velin och Michaela Lindblad körde K2 1000 meter i seniorklassen och tog sig till enkelt via vinst i försöken till final, där blev man 2:a och tar silvret efter Lidköping. Ett mycket starkt lopp av tjejerna. Andra SM medaljen bärgad.

I morgon kör seniorerna 200 meter.

Silvertjejer

Glada silvertjejer!

Silver

Prispallen D22 – K2 1000m

SM dag 1 – Måndag

Första dagen på SM i kanot i Nyköping började med regn och ganska tråkigt väder. H22 premiär för Philip Landenstad och i tuff konkurrens gjorde Philip vad han kunde, blir bättre körning av Philip på de längre distanserna. Hampus Svensson i H18 hoppade över sitt lopp, kom hem under natten från Drakbåts VM och behöver vila, där knep han 1 guld och 4 brons.

H14 killarna som gör sitt första SM och är här för att lära för framtiden. De startade med 500 meter. Grabbarna gjorde bra premiärer och Erik Oderbrink tog sig till B-final, där han körde in på en 9:e plats. Erik Sander och Alexander Nilsson får ladda om för nästa dags tävlingar med långlopp närmast och senare även K2 loppen.

Cissi Velin och Anna Jonsson körde K2 i seniorklassen och tog sig till final, där blev man 7:a, inte långt upp till 5:an och 6:an.

I morgon kör seniorerna 1000 meter och då har även Michaela kommit hem från maraton EM.